GPS Haritaları ve Programları Bu bölümde windows mobile tabanlı cep bilgisayarları için GPS harita ve programlarını bulabilirsiniz.

Lütfen Dikkat:
Foruma mesaj atabilmek için öncelikle kayıt olmalısınız. Mesajları görüntüleyebilmek için aşağıdaki forumları gezebilirsiniz.

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Paylaş
Alt 28.04.2009, 12:45   #1
totto
Administrator

totto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ettiği Teşekkürler: 7
Aldığı Teşekkürler: 60
Standart iGO8 - [8.3.2.83157] - [3 Nisan 2009]

Bu sefer arabirim tamamıyla VGA’yı destekliyor.. Yükleme şekli daha önceki yükleme metodu ile aynı.. Rar paketinin içinde anlattım zaten.. Hatta hem eski hem yeni versiyonu aynı anda kullanabilirsiniz.. Bunun için “sys.txt” dosyasının içinde gerekli klasör yollarını ayarlarsanız hiç sorunsuz ikisini de kullanırsınız. (Mesela eski iGO8 kendi klasöründe kalıp yeni versiyonu iGO8_New diye bir klasöre atarsanız yeni yüklediğiniz iGO8’in sys.txt’sindeki klasör yollarını “iGO8” yerine “iGO8_New” diye ayarlayıp kaydediyorsunuz..)

Performans – Hız vs.. testlerini yeterince yapamadım.. Bu konuda yorum yapmıyorum.. Harita vs.. zaten 2008.7 sürümü.. POI’ler de vs.. bir değişiklik yok.. Buyrun siz deneyin.. Hep beraber paylaşalım..

[Üye olmadan linki göremezsiniz.. Üye olmak için tıklayınız...]

ÖNEMLİ HATIRLATMA : Cihazınızda zaten önceden buradan verdiğim iGO8'i kullanıyorsanız SADECE Internal Storage içindeki dosyaların yerine yenisini yüklemeniz yeterlidir... Eski kısayolunuzu, cihazın içindeki iGO dosyalarını vs.. 'de değiştirmeye gerek yok...

iGO8 YÜKLEMESİNDE " SDCARD " hatası alan arkadaşlar için;

Farklı rom sürümlerinde 4gb'lık hafıza, bazılarında "STORAGE CARD" bazılarında "INTERNAL STORAGE" olarak geçiyor.. Hata bu yüzden oluyor..

Bu nedenle proğramın gerekli dosyalarını yükledikten sonra;

Hafızası "INTERNAL STORAGE" olarak geçenler "sys.txt" dosyalarını (birisi "internal storage" içinde, diğeri cihazın hafızasında "Program Files/iGO8" içerisinde) aşağıdaki dosya ile değiştirecek;

Hafızası "STORAGE CARD" olarak geçenler "sys.txt" dosyalarını (birisi "storage card" içinde, diğeri cihazın hafızasında "Program Files/iGO8" içerisinde) aşağıdaki dosya ile değiştirecek;

Not: Donanım Haber - HTC Touch Diamond başlığından alıntıdır.
totto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Teşekkür edenler:
speed (16.10.2009)
Alt 23.06.2009, 00:14   #2
tanercan
Er

tanercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ettiği Teşekkürler: 1
Aldığı Teşekkürler: 0

n81 e olumu bu
tanercan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.2009, 03:03   #3
totto
Administrator

eğer windows mobile işletim sistemine sahipse ve gps alıcısı varsa büyük ihtimal olur.
Alt 28.11.2009, 00:03   #4
alpbay
Er

alpbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ettiği Teşekkürler: 0

syn totto vallahi billahi deli olacam.
yeni aldığım htc diamonda 5 gundue idoyu kuramadım vallahi her programda boyle ugrastıracaksa işimiz var.

neyse benim sorunum şu igo 8 için bütün tarif edilenleri yaptım.fakat halaa çalısmıyo.
hersey guzel program açılıyor fakat şu anda bulunduğu noktayı tespit edemiyor yani diğer bir deyişle sizin verdiğiniz dosyalarda kayıtlı yer neresi ise orayı başlangıç noktası kabul ediyor.
quick gps de çalıstırıyom ama kendi yerini cihaz bulamıyor.

haritanın sağ üst kosesinde pil ve uydu anten logosu var pil seviyeleri pille doğru orantılı olarak gorunuyor.fakat uydu seviyeleri tamamen boş.

kullanım kılavuzunu kurcaladım,sorunumu şoyle özetliyor;
Nav N Go iGO 8 cihazının GPS
alıcısına bağlantısı var, ancak
GPS konumu bilgisi mevcut
değil.

lütfen acil yardım
alpbay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.11.2009, 12:44   #5
totto
Administrator

kapalı ortramda bazen uydularla iletişim kuramayabilir. açık havada, (evin balkonu, bahçe vs.) denediniz mi? açık havada da uyduları bulması birkaç dakika sürer.

Alt 02.03.2010, 12:39   #6
ICEMANN
Er

ICEMANN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ettiği Teşekkürler: 0

Sadece navigasyon amacıyla 2. el Samsung i780 PDA aldım. Dahili GPS'İ var. Teknosa'da IGO8'i yükledi bir arkadaş, allah razı olsun. Ancak ben Ankaradayım, her seferinde mevcut konumu istanbul Fatih çıkıyor. Dolayısıyla programı çalıştıramıyorum. 'GPS alıcısına bağlandı' yazısı çıkıyor, ancak konum yine aynı... Istanbul Fatih. Enlem buylam yükseklik vb gösteren bir ekran var. O ekranda da herhangi bir bilgi çıkmıyor, ekran boş. Yardımlarınızı bekliyorum.
ICEMANN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.03.2010, 15:16   #7
totto
Administrator

Alıntı: ICEMANN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sadece navigasyon amacıyla 2. el Samsung i780 PDA aldım. Dahili GPS'İ var. Teknosa'da IGO8'i yükledi bir arkadaş, allah razı olsun. Ancak ben Ankaradayım, her seferinde mevcut konumu istanbul Fatih çıkıyor. Dolayısıyla programı çalıştıramıyorum. 'GPS alıcısına bağlandı' yazısı çıkıyor, ancak konum yine aynı... Istanbul Fatih. Enlem buylam yükseklik vb gösteren bir ekran var. O ekranda da herhangi bir bilgi çıkmıyor, ekran boş. Yardımlarınızı bekliyorum.

GPS haritasının başlangıcı İstanbul Fatih'tir muhtemelen. iGO'yu açık havada (bina dışında) çalıştırın ve uydulara bağlanmasını bekleyin. Cihazının özeliğine göre biraz zaman alabilir 5-10dk gibi. Daha sonra otomatik olarak konumunuzu gösterecektir. Eğer olmuyorsa, cihazın ayarlarına bakmak gerekir, yazılım eksik yüklenmiş olabilir. Bizim paylaştığımız sürümlerinden birini deneyenilirsiniz.

Yeni Konu aç Cevapla

Bookmarks

Etiketler
2009, 8.3.2.83157, igo8, nisan

Seçenekler